Horror / Komedie. 88 Minuten
geregisseerd door Alexandre Aja
met Elisabeth Shue, Steven R. McQueen en Jerry O'Connell

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...In plaats van een wilde orgie van seks een wilde orgie van bloed.


Alhoewel Alexandre Aja al een paar goeie films op zijn naam had staan had ik persoonlijk niet veel zin om deze film te zien in de bioscoop, vanwege het 3D effect. Dus daarom heb ik hem maar gedownload en gekeken op de pc. Iets wat ik beter niet had gedaan, want deze film was véél beter dan ik verwacht had.

GORE 10 /10

De gorefactor in deze film is uitermate hoog. Zo zie je een man helemaal tot op het bot leegestript worden, een goor kaalgevreten lijk, een vrouw haar benen worden er half afgevreten. Een meisje valt in tweeén, een man wordt tot zijn middel kaalgevreten. Honderden mensen worden gewoon helémaal kaalgevreten. Het kan gewoon niet gekker.

Natuurlijk zijn er ook wat minpuntjes , zo laat het acteerwerk zéér te wensen over(maja wat wil je als je pornosterren vraagt). Ving Rhames acteerde kortgezegd KLOTE, en de hoofdrolspeler acteerde nog slechter dan de kinderen in de film. Verder zitten er nog een paar geinige bijrolletjes van Richard Dreyfuss(Jaws) en Eli Roth(Cabin fever,Hostel) als de wet T-shirt organisator in. Al met al een leuke horrorkomedie en deze film is een aanrader van mensen die van films houden die zichzelf niet zo serieus nemen. En ik kan alvast niet wachten op de opkomende sequel genaamd Piranha 3DD. Cijfer 8.0.