Actie / Horror / Komedie
105 minuten

geregisseerd door Robert Rodriguez
met Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin

Het doktersechtpaar William en Dakota Block worden tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wiens been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.

Robert Rodriquez is één van mijn favo regisseurs, na cultfilms als The Faculty en From Dusk Till Dawn heeft Rodriquez echt een status bereikt als horror regisseur. Zijn films zijn gewoon zo fout dat het gewoon leuk is.

Meteen als de film begint(na de trailer van het geweldig Machete)kom je al meteen in een geweldige sfeer, en weet je dat dit geen serieuze horrorfilm is. De eerste keer dat ik deze film zag dacht ik dat het dvdschijfje kapot was, maar dat maakt deze film juist zo leuk en uniek en het Grindhouse effect is geweldig gevonden.

GORE 10 /10

Natuurlijk als het een Robert Rodriquez film is komt er ook de nodige gore aan te pas. Zo is er een man(Quentin Tarantino) die helemaal wegsmelt, een man wordt helemaal uit elkaar getrokken. Veel ontploffende lijken en afgehakte ballen, darmen die er uit bengelen, veel afgehakte lichaamsdelen. Noem maar op het gebeurt allemaal in deze film.

Het acteerwerk is geweldig met name het kleine bijrolletje van Quentin Tarantino en Bruce Willis die er jammer genoeg te weinig in voorkomt. De rol van Rose McGowan is haar letterlijk op het lijf geschreven. De rol van Stacy Ferguson is ronduit triest en stelt niks voor, de rol van Freddy Rodriquez als een soort van rambo is ook geweldig gespeeld. En de rol van Jeff Fahey is ronduit hilarisch.

CONCLUSIE

Dit is gewoon een film die je gewoon gezien moét hebben, ongeacht of je horrorfan bent of niet. Deze film is lekker origineel en gewoon te gek voor woorden, ideaal voor een gezellige zaterdagavond. Dus gewoon kijken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cijfer 10