Horror / Komedie
91 minuten

geregisseerd door Dan O'Bannon
met Clu Gulager, James Karen en Don Calfa

Als de nieuwe medewerker aan zijn baas van een lokaal medisch magazijn vraagt wat het meest vreemde is wat hij ooit heeft gezien, zegt zijn baas een levende dode opgesloten in een stalen vat. Natuurlijk laat de baas dat vat zien aan de nieuwe medewerker, waarop met een rake klap op het vat de baas bewijst hoe sterk het vat is. Helaas is het vat niet meer 100% waarop deze knapt en een giftige damp zich via de luchtkokers verspreidt waarop de doden tot leven komen met maar 1 gerecht op hun menu: 'Brains !'

 

Deze film (wat duidelijk een parodie op Night Of The Living Dead is plus nog een paar verwijzingen naar talloze zombiefilms) is mijn favoriete zombiefilm (na het meesterlijke Braindead na) de personages in deze film zijn heerlijk fout en de sfeer is leuk en vooral de zombie's zijn hier lekker in vorm!.

Deze film is wel heel anders dan zijn opvolger (het bekendere Return Of The Living Dead 3) maar dat mag de pret niet bederven. De zombie's in deze film zien er fantastisch uit en geven een nieuwe betekenis aan het woord BRAINS!!!!!. De acteurs acteren weliswaar niet zo geweldig maar zitten prima op hun plaats in deze zomcom. Verder zitten er ook nog een paar memorabele scenes in zoals het zombievrouwtje met de bewegende ruggegraat, en de scene met de naakte Linnea Quigley dat bij mij nog is blijven na sudderen.

Qua gore zitten we ook goed bij deze film, het is welliswaar geen bloedbad als in Braindead. De fans van serieuze zombiefilms kunnen deze film beter links laten liggen. Cijfer 9.0.