Horror / Science-Fiction
90 minuten

geregisseerd door Brian Yuzna
met Mindy Clarke, J. Trevor Edmond en Sarah Douglas

Curt en zijn vriendin Julie zien bij toeval het bizarre experiment van Curt's vader. Deze wil door middel van een gas de doden tot leven te wekken. De test gaat mis en Pa Curt zal worden overgeplaatst. Omdat dit ook verhuizen betekent krijgen vader en zoon een schermutseling waarna zoonlief met zijn vriendin op de motor vertrekt. Tijdens een ongeluk komt Julie om het leven waarop Curt besluit het experiment van zijn vader te gebruiken om zijn geliefde te reanimeren.

Een totaal andere film dan de vorige 2 Return Of The Living Dead films. kon deze film hier in Nederland niet krijgen dus heb ik hem maar gedownload. Deze redelijk onbekende horrorfilm is een interssante mix van een klein beetje sciencefiction, wat romantiek, een beetje actie, en wat drama. Deze film heeft wat gelijkenissen met Brain Yuzna's eerder werkje, het geweldige Bride Of Re-Animator. Deze film is af en toe ook wel spannend want er hangt telkens een onheilspellend sfeertje van komt er nu een zombie achter ze aan of niet?.

Mindy Clarke is zo'n beetje wel de enige die uitblinkt in deze prent. De overige cast doen erg hun best maar komen niet erg geloofwaardig over. Ook zoals Return Of The Living Dead heeft deze film een paar memorabele scenes zoals, Mindy Clarke die een nieuwe betekenis geeft aan het woord piercen, en de scene met de mexicaan wiens hoofd er afgerukt is en weer tot leven komt (duidelijk geinspireerd door Braindead).

CONCLUSIE

Hoewel deze film een zeer aparte zombiefilm is is het toch een aanrader voor de diehard horrorfan. De zombie's in deze film zien er geweldig uit en het is gewoon geen standaard zombiefilm, dus best wel de moeite waard om een een keertje te kijken. Cijfer 8.0.