Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Kevin Greutert

Met Tobin Bell, Costas Mandylor, Betsy russel, Sean Patrick Flannery.

Saw 3D

Dit zou dé verassing van 2010 moeten worden The Final Chapter!!!!!, eindelijk een einde aan al die martelpraktijken. Want zeg nu zelf het begint nu echt wel uitgemolken te worden.

Het gevecht tussen Detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, waaronder Dr.Lawrence Gordon, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, die beweert zelf ook een overlevende van Jigsaw te zijn.Maar dan wordt bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moet afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

Ik heb hier met gemengde gevoelens naar uit zitten te kijken, want Dr.Gordon zou weer terug komen. Maar ik werd snel teleurgesteld want hij kwam er nauwelijks in voor, evenals Jigsaw trouwens. De traps zijn in dit deel wel weer fantastisch en qua gore is dit de smerigste Saw film tot nu toe. Het 3 dimensionale effect is hier jammer genoeg waardeloos en de film is de titel Saw 3D niet waardig, ze hadden het gewoon better Saw VII kunnen noemen. Qua acteerwerk is het ook al niet veel soeps: Betsy Russel had er schijnbaar geen zin in en die nieuwe detective acteerde nog slechter dan mijn oma. Hoffman lijkt in dit deel meer een gestoorde moordenaar dan een volgeling van Jigsaw, maar hij acteerde wel beter dan in voorafgaande delen.

Nu denken jullie misschien dat ik deze film alleen maar aan het afkraken ben, maar toch is er ook iets positiefs aan dit deel. De beginscene is veruit de beste beginscene van de hele reeks, en hoewel dit zeker niet het beste deel uit de serie is heb ik me toch prima vermaakt. Cijfer 7.0.