Horror / Komedie
87 minuten

geregisseerd door Don Mancini
met de stem van Brad Dourif, Jennifer Tilly en de stem van Billy Boyd

De goedaardige pop Glen is een wees, voortgekomen uit de bizarre relatie tussen de duivelse moordlustige pop Chucky en zijn minstens zo gestoorde bruid Tiffany. Wanneer er plannen zijn om een film te maken over de gruwelijke misdaden van zijn ouders, vertrekt Glen naar Hollywood om zijn bloeddorstige vader en moeder opnieuw tot leven te wekken. Het gezin blijkt echter niet zo goed met elkaar overweg te kunnen. Chucky kan niet geloven dat zijn zoon niet te porren is voor een goede moordpartij. En Tiffany kan niet geloven dat haar favoriete actrice Jennifer Tilly in de film zal meespelen!

Ik heb lang op deze film gewacht want ik ben zéér fan van Chucky. En deze film heeft me niet teleurgesteld. Chucky is zeer op dreef in deze film. En de gestoorde Tiffany is in dit deel zelfs nog gestoorder.

De film begint met de introductie van Chucky en Tiffany's zoon Glen(Glenda), de makers van deze film hebben zich duidelijk laten inspireren door Wes Craven's New Nightmare. Want heel origineel is deze film echter niet. Maar ja wat verwacht je dan ook van een Chucky film?. De film zit vol geweldige quotes van Chucky, en de film zit vol geweldige effectieve grappen.

GORE 10 / 6

De gore in deze film is niet echt veel maar wel héél erg leuk. Zoals een leuke orginele onthoofding, iemand zijn rechtergezicht wordt helemaal wegevreten door bijtend zuur, iemand zijn darmen worden eruit gesneden, iemand wordt gruwelijk verbrandt, en nog een paar messteken. Zeker geen gorefeest maar in ieder geval meer dan genoeg.

CONCLUSIE

Hoewel deze film zeker niet de beste uit de reeks is is het toch een aanrader voor Chucky fans. En fans van de bevallige Jennifer Tilly(die zichzelf totaal belachelijk maakt in deze film)die kunnen hun hart ophalen met deze film. Cijfer 7.0.