Horror / Thriller
102 minuten / 119 minuten (Director's Cut)

geregisseerd door Joe Johnston
met Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt

Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarna duurt het niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...

Persoonlijk vind ik deze film beter dan Bram Stoker's Drucula. Meteen als de film begint zit je er meteen in, de film heeft een duistere en een gothische sfeer. De muziek is prima gekozen en de locaties van de film deden me af en toe denken aan An American Werewolf In London.

De acteurs zitten ook prima op hun plaats vooral Anthony Hopkins die een voortreffelijke rol neerzet. En de weduwe van de broer van Lawrence acteert ook prima, behalve Benicio Del Toro die me niet echt kon overtuigen, maar dat is mijn mening. Die special effects zijn ook heel mooi gedaan en dan met name The Wolfman die er erg realistisch uitziet. In tegenstelling tot de meeste weerwolf films waar je meteen ziet dat het een gast is die gewoon een pak draagt.

De gore in deze film is ook goed gedosseerd en is redelijk veel voor een weerwolf film. Het eindgevecht tussen vader en zoon(Lawrence en John Talbot) vormt een van de hoogtepunten van de film en is ronduit geweldig gedaan(een 70 jarige Anthony Hopkins die zonder pardon een kast omver slaat lol). Al met al een zéér leuke film voor fans van weerwolf films en duistere films, gewoon kijken. Cijfer 9.0.