Komedie / Horror
88 minuten

geregisseerd door Ruben Fleischer
met Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Emma Stone

Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

ACTEERWERK

Het duo Eisenberg en Harrelson is geniaal gevonden. Het duo Emma Stone en Abigail Breslin is ook leuk gevonden maar minder leuk. Natuurlijk acteren de acteurs in deze film niet ijzersterk, maar dat is ook niet wat je verwacht in een film als deze. Het kleine gastrolletje van Bill Muray vormt een van de hoogtepunten van de hele film.

GORE 10 / 7

Een beetje weinig voor een zombiefilm maar toch nog wel de moeite waard. Zoals natuurlijk veel darmen en uitgewanden die eruit gerukt worden, maar ook een smerige zombieclown en dat was het zo'n beetje volgens mij.

Deze film is één van de leukere zombie / Komedie films van de afgelopen 5 jaar. De zombie's zien er dan ook piekfijn uit. De finale van deze film is ronduit GEWELDIG. Maar er zijn toch nog wel een paar minpunten, zoals de gore die vaak uit beeld blijft, en je hebt niet echt het gevoel dat de zombie's bedreigend overkomen. Maar toch is deze film meer dan goed om gewoon te bekijken. Cijfer 8.0.